söndag 29 oktober 2017

Höstkallt och storm!


Hej därute! hoppas ni har en mysig söndag! Efter stormen som for fram igår när vi alla kurade inomhus så var det lite lugnare ute idag minst sagt. Ja det blev förvisso en sån härlig eftermiddagsfika i solen igår oxå, i lä härute i hörnan vid altanen. Det var helt ljuvligt! Men innan dess så rev och slet vindarna i landskapet så det kändes som om träden skulle ramla ett och ett i stora flockar . 

Men sen mojnade vinden och den här vyn kom fram, en vy jag aldrig ser mig mätt på, vyn över våra marker häruppe i skogen. Det är sååå vackert! Igårkväll stod där två stora ögon och glodde på mig uppe till höger i bilden, ikväll står samma stora ögon och äter gräs bakom stallet. Hon känner nog av kylan hon oxå och bristen på mat. Både hon och familjen rådjur går hela vägen upp till stallet och äter av gräset som ännu finns kvar i hagarna och ja mamma älg är rätt bra på att rensa bland äpplena oxå runt våra gamla äppelträd som växer i kanterna av hagarna. Gott! 

Apropå mat: 

Har just bläddrat igenom 2018 års köksalmanack....en sån härlig liten bok. 

Fylld med bra recept och lite inspiration. Var åravis sen jag sist köpte den men så kom en av grannarnas barnbarn och sålde jultidningar och då kunde jag faktiskt inte motstå. Det blev en korsordsbok en köksalmanack och två romaner....härligt i vintermörkret.

Ha en fortsatt skön söndag och ett härligt höstlov för er som är lediga! och glöm inte kolla hemsidan emellanåt, kommer in nya evenemang och dessutom har vi listan på evenemang på våra gatupratare utanför hotellet. Det blir after work i slutet av november och sen blir det smörgåstårtebuffe i slutet av januari!!!!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar