måndag 4 september 2017

Alltid svenskt kött, alltid!


Bild från internet!

Hej därute glada måndag!

I helgen har det varit restaurangdagar i Laholm och en av frågorna som kom upp på sidan för just restaurangdagarna var vart köttet kom ifrån. 

Hos oss är köttet vi serverar alltid svenskt! Alltid! 

Varför är det då så viktigt varifrån köttet kommer ifrån? för mig är det både en smaksak och en moralfråga. 

För det första kan jag säga såhär, har man en gång köpt kött från en bonde som är närproducerat, så kommer man inte äta något annat sen. Annat kött ter sig både segt och nästan smaklöst faktiskt. Nötköttet hos oss kommer exempelvis från Alslöfsgård utanför Veinge. Mer lokalt än så blir det nästan inte. Köpte en gång samma sorts kött, från samma ras i en affär och det smakade ärligt talat inget vidare. Mycket beror klart på vad djuret äter, det beror på hur köttet hanteras och hur fort djuret har vuxit. Och hur man lagar till det. Men kött måste möras och för att få fram stora mängder så hinner man inte hängmöra köttet så som sig bör utan köttet möras ofta i sin förpackning vilket gör att det kan blir torrt och tråkigt.

Ett annat exempel är vår kyckling. All kyckling kommer nerifrån Knäreds kyckling, även den vi stoppar i smörgåstårtorna. Lokalt närproducerat och vi har koll på vad vi serverar. Vi vet att där inte är mängder med antibiotika och vi vet dessutom att inte köttet är sprutat med mängder av vatten, vilket oxå är ett sätt att möra kött. 

Så nej, hos oss, alltid svenskt kött! Alltid! och närproducerat! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar